Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 28 June 2021

2021.06.28 - Nyhetsbrev

Microsoft oppdager databrudd utført av mistenkte SolarWinds-hackere. Cisco ASA sårbarhet aktivt utnyttet etter PoC-publisering.

Microsoft oppdager databrudd utført av mistenkte SolarWinds-hackere

Microsoft meldte på fredag at en av deres kundeserviceagenter hadde blitt kompromittert. Angriperne brukte deretter informasjonen til å starte angrepsforsøk mot kunder. Den kompromitterte informasjonen skal ha vært begrenset til kontaktinformasjon om fakturering og hvilke tjenester kundene betaler for. De mistenkte er samme aktør som stod bak SolarWinds-angrepene, nemlig russiske Nobelium/APT29. Berørte kunder er varslet.
Referanser
https://www.reuters.com/technology/microsoft-[...]
https://thehackernews.com/2021/06/solarwinds-[...]

Cisco ASA sårbarhet aktivt utnyttet etter PoC-publisering

Hackere skanner etter og utnytter aktivt et sikkerhetsproblem i Cisco ASA-enheter etter at en Proof of Concept (PoC) av svakheten ble publisert på Twitter. Svakheten er av type cross-site scripting (XSS) og spores som CVE-2020-3580.

Dette sikkerhetsproblemet kan tillate at en trusselaktør sender målrettede phishing-eposter eller ondsinnede lenker til en bruker av en Cisco ASA-enhet for å utføre JavaScript-kommandoer i brukerens nettleser. En vellykket utnyttelse kan tillate angriperen å eksekvere vilkårlig kode i webgrensesnittet, eller la angriperen få tilgang til sensitiv, nettleserbasert informasjon.

Cisco avslørte først sikkerhetsproblemet i oktober 2020 og utstedte da en patch. Den første patchen for CVE-2020-3580 var imidlertid ufullstendig, og en ny løsning ble utgitt i april 2021.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>