Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 18 June 2021

2021.06.18 - Nyhetsbrev

Voksende marked for salg av tilgang til bedrifter via trojanere. Chrome-oppdatering fikser syvende zero-day sårbarhet i år. Google offentligjører ende-til-ende rammeverk for integritet i forsyningskjeder. Hackere selger stjålne kunde-data fra Audi og Volkswagen.

Voksende marked for salg av tilgang til bedrifter via trojanere

Ransomware-bander benytter seg stadig oftere av tilganger som blir solgt av spesialiserte "tilgangs-tilbydere" på undergrunnsforum. Trojanere som TrickBot, BazaLoader og IceID ble tidligere brukt til finansiell svindel ved å stjele passord fra PCen og manipulere nettbank-sesjoner. Nå blir stadig oftere trojaner-infiserte PCer i bedrifter i stedet videresolgt til ransomware-operatører. Trojanerne blir som oftest installert ved hjelp av eposter med linker og dokumenter med makroer.
Referanser
https://threatpost.com/booming-cyber-undergro[...]

Chrome-oppdatering fikser syvende zero-day sårbarhet i år.

Oppdateringen for Chrome Desktop inneholder fire sikkerhetsfikser, der én en dem er under aktiv brukt i angrep. Sårbarheten kan utnyttes gjennom WebGL sammen med JavaScript API. Google har ikke sluppet noen videre detaljer om hvor mange som er rammet av angrepene som benytter seg av svakheten.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2021/06[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Google offentligjører ende-til-ende rammeverk for integritet i forsyningskjeder

Rammeverket de har kalt SLSA (Supply chain Levels for Software Artifacts) har som mål å forbedre sikkerheten til IT-systemer ved å forhindre at de blir angrepet av kompromitterte forsyningskjeder. SLSA har fire forskjellige nivåer der hvert nivå oppover inneholder flere prosedyrer og sjekker for økt sikkerhet.
Referanser
https://security.googleblog.com/2021/06/intro[...]

Hackere selger stjålne kunde-data fra Audi og Volkswagen

Hackere har stjålet data fra Audi og Volkswagen. Volkswagen sier det berører 3.3 millioner kunder og interesserte bilkjøpere. Disse dataene ble postet for salg på et kjent hacker-forum. Dataene inkluderer for- og etternavn, e-post adresse, telefonnummer og mer. Dataene ble stjålet fra en feilkonfigurert server.
Referanser
https://www.vice.com/en/article/xgxaq4/hacker[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>