Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 9 June 2021

2021.06.09 - Nyhetsbrev

Kaspersky oppdaget Chrome zero-day exploit-kjede.Første kjente skadevare rettet mot Windows-containere for å kompromittere sky-miljøer. Microsoft har patchet seks null-dags sikkerhetshull i mai-oppdateringen.Angripere skanner etter sårbare VMware-servere.

Microsoft har patchet seks null-dags sikkerhetshull i mai-oppdateringen

Microsoft har nå sluppet sin månedlige oppdatering for mai. Totalt fikser de 51 svakheter og 5 av disse er regnet som kritiske.

Seks av svakhetene har allerede blitt brukt av angripere i forskjellige målrettede angrep. Dette gjelder sårbarheter i Windows HTML-komponenten, Windows-kjernen, Windows NTFS, Desktop window manager, samt Windows sitt krypterings-system (enhanced cryptographic provider).
Referanser
https://msrc.microsoft.com/update-guide/
https://krebsonsecurity.com/2021/06/microsoft[...]

Angripere skanner etter sårbare VMware-servere

Trusselaktører skanner aktivt etter Internett-eksponerte VMware vCenter-servere som ikke er patchet mot en kritisk sårbarhet for ekstern kjøring av kode (RCE) som påvirker alle vCenter-distribusjoner.

Den pågående skanneaktiviteten ble oppdaget av trusseletterretningsselskapet Bad Packets i går og ble bekreftet tidligere i dag av cybersikkerhetsekspert Kevin Beaumont.

Sikkerhetsforskere har også utviklet og publisert en proof-of-concept (PoC) RCE-utnyttelseskode rettet mot denne kritiske VMware vCenter-bug sporet som CVE-2021-21985. Vi anbefaler patching ASAP!
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Første kjente skadevare rettet mot Windows-containere for å kompromittere sky-miljøer

Palo Alto Networks har oppdaget en ny malware som angriper Windows-containere i Kubernetes kalt Siloscape. Hovedoppgaven til malwaren er å bryte seg ut fra containeren til det underliggende operativsystemet. Siloscape er en godt gjemt malware som lager en bakdør inn i dårlig konfigurerte Kubernetes-clustere for å kjøre en ondsinnede container. I tillegg bruker Siloscape Tor proxy for å kommunisere med C2-serveren sin. Palo Alto fant 23 ofre som var infisert av Siloscape og oppdaget at malwaren er en del av en kampanje som har holdt på i over ett år.
Referanser
https://unit42.paloaltonetworks.com/siloscape/

Kaspersky oppdaget Chrome zero-day exploit-kjede

I april 2021 oppdaget Kaspersky en mengde målrettete anrep mot flere selskaper hvor nærmere analyse viste at angrepene bestod av en kjede Chrome og Windows zero-day svakheter. Svakhetene ble brukt til å få system-privilegier i systemene.

Svakhetene i Windows-kjernen har blitt patchet i dag gjennom CVE-2021-31956. Svakhetene i Chrome har også blitt patchet etter avsløringen.
Referanser
https://securelist.com/puzzlemaker-chrome-zer[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>