Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 11 June 2021

2021.06.11 - Nyhetsbrev

TLS-svakhet kan tillate kryss-protokollangrep. Oppdatering for Google Chrome fikser 14 sårbarheter. Hackere har stjålet spillkildekode fra Electronic Arts. Datainnbrudd hos tjenesteleverandør for flyselskap førte til forsyningskjedeangrep.

TLS-svakhet kan tillate kryss-protokollangrep

Sikkerhetsforskere har funnet en feil i TLS som kan føre til at sikkerheten i TLS-autentisering svekkes. Dersom en angriper har tilgang til TCP/IP-laget til trafikken fra et offer, kan forespørsler sendt med HTTPS videresendes til et subdomene med en annen IP-adressen som kjører en annen protokoll. En angriper kan utføre et man-in-the-middle-angrep der offeret aksesserer en ondsinnet nettside over HTTPS. Angriperen kan videresende forespørselen til en FTP-server, og så kan enten angriperen hente ut sensitive data og laste de opp til FTP-serveren, sende en ondartet javascriptfil til offeret eller utføre et reflektert cross-site-scripting angrep.
Referanser
https://thehackernews.com/2021/06/new-tls-att[...]

Oppdatering for Google Chrome fikser 14 sårbarheter

Google har lansert ny oppdatering for Chrome. Oppdateringa inneholder 14 sikkerhetsfikser. En av sårbarhetene som fikses, CVE-2021-30544, har fått kritisk klassifisering. En av svakhetene benyttes også allerede i aktive angrep. Oppdateringen rulles ut i løpet av de neste dagene.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2021/06[...]
https://threatpost.com/chrome-browser-bug-und[...]

Hackere har stjålet spillkildekode fra Electronic Arts

Hackere har stjålet kildekoden til flere spill fra Electronic Arts. I et forum skriver hackerne at de har tatt kildekoden til FIFA 21 og til spillmotoren Frostbite, i tillegg til utviklingsprogramvare. EA bekrefter innbruddet, men skriver at ingen brukerdata skal ha blitt stjålet.
Referanser
https://www.vice.com/en/article/wx5xpx/hacker[...]

Datainnbrudd hos tjenesteleverandør for flyselskap førte til forsyningskjedeangrep

SITA, en internasjonal leverandør av IT-tjenester til flybransjen, ble i mars utsatt for et datainnbrudd. Sikkerhetsselskapet Group-IB skriver at dette førte til et forsyningskjedeangrep som rammet flere store flyselskap. Sikkerhetsselskapet mistenker at den kinesiske aktøren APT41 står bak. Artikkelen inneholder angrepstaktikker og -metoder og IOCer knyttet til angrepet.
Referanser
https://blog.group-ib.com/colunmtk_apt41

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>