Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 1 September 2022

2022.09.01 - Nyhetsbrev

Den amerikanske ambassaden i Montenegro utgir sikkerhetsvarsel rundt løsepengevirus mot landet. Ukrainske politimyndigheter tar ned cyber-svindelgruppe.

Den amerikanske ambassaden i Montenegro utgir sikkerhetsvarsel rundt løsepengevirus

Et pågående løsepengevirus-angrep i Montenegro kan medføre at myndighets-tjenester og viktige offentlige tjenester blir utilgjengelige. Angrepet ble først gjort kjent av Montenegros byrå for nasjonal sikkerhet (ANB) forrige uke. ANB har også hevdet at det er Russland som står bak angrepet mot flere av landets kritiske tjenester. Både vann- og kraftforsyning skal være berørt.

VX-Underground har analysert angrepet og konkludert med at det er løsepengevirus-gruppen Cuba som står bak. Denne gruppen har eksistert siden 2019 og har tidligere blitt koblet til russisk-talende aktører, men er i følge Profero trolig ikke en statlig sponset aktør.
Referanser
https://techcrunch.com/2022/08/31/montenegro-[...]

Ukrainske politimyndigheter tar ned cyber-svindelgruppe

Politimyndigheter i Ukraina har gått til aksjon mot en rekke falske kundesentre. Disse har vært del av et større nettverk som har hatt som mål å svindle ofre som allerede har vært ofre for blant annet kryptovalutasvindel. Svindlerne har blant annet utgitt seg for å representere statelige bank-organer for så å forsøke å få tidligere ofre for kryptosvindel til å gi fra seg konfidensiell bank-informasjon med lovnad om få refundert tapte midler. Ofrene har så mistet også disse midlene, i tillegg til de opprinnelige tapene.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>