Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 27 September 2022

2022.09.27 - Nyhetsbrev

Ukraina: Russland planlegger angrep mot kritiske infrastruktur. Kritisk sårbarhet i Sophos brannmur under aktiv utnyttelse i angrep.

Ukraina: Russland planlegger angrep mot kritiske infrastruktur

Myndighetene i Ukraina har varslet at Kremlin kommer til å gjennomføre flere store data-angrep mot kritisk infrastruktur i Ukraina og deres nærliggende allierte, som Polen og baltiske stater. Angrepene kommer trolig å være mest fokusert på å ta ned eller begrense strømnettet.

Rapporten viser også til flere tidligere angrep Russland har gjennomført mot Ukrainas strømnett. Blant disse sørget angrepet i 2015 for at flere innbyggere ikke hadde strøm i opp til seks timer.

Forskere fra Mandiant har nevnt at gruppen "Sandworm", som har stått bak tidligere angrep, er blant de mest avanserte aktørene i verden og kontrolleres direkte fra Kremlin. Gruppen har benyttet seg av både velkjent skadevare og skadevare som er spesielt utformet for å angripe styringssystemene til strømnettet.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Kritisk sårbarhet i Sophos brannmur under aktiv utnyttelse i angrep

En kode injeksjon svakhet gjør det mulig med ekstern kode-eksekvering i brukerportalen og webadmin på Sophos brannmurer. Sophos opplyser at svakheten har blitt brukt mot bedrifter primært i den sørlige delen av Asia. Organisasjonene som har blitt utsatt for angrep har blitt informert av Sophos.

Svakhten er per i dag fikset, og en hver kunde som har på automatisk oppdatering i innstillingene til brannmuren skal være trygg. Dette er slått på som standard. Sophos hadde også en lignende svakhet i brannmurene sine tidligere i år.
Anbefaling
Oppdater Sophos brannmur om den ikke allerede har på automatisk oppdatering.
Referanser
https://www.sophos.com/en-us/security-advisor[...]
https://www.digi.no/artikler/sophos-brannmur-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>