Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 22 September 2022

2022.09.22 - Nyhetsbrev

Byggeverktøy for LockBit 3.0 offentliggjort av misfornøyd utvikler. 15 år gammel oversett Python-sårbarhet i rampelyset igjen. Mozilla har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird.

Mozilla har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird

Mozilla har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. En angriper har før oppdateringen kunnet bruke disse til å ta kontroll over sårbare systemer. CISA anbefaler brukere og administratorer om å gjennomgå sikkerhetsoppdateringene for Firefox 105, ESR 102.3 og Thunderbird 91.13.1 og gjøre de nødvendige oppdateringene.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]

Byggeverktøy for LockBit 3.0 offentliggjort av misfornøyd utvikler

En misfornøyd utvikler er antatt å være kilden til at Lockbit 3.0 har blitt gjort offentlig tilgjengelig. LockBit 3.0 ble først utgitt i juni, men ikke offentlig. Byggeverktøyet for å lage unike varianter av verktøyet klart for angrep har nå blitt offentliggjort. Dette skjedde via Twitter av brukeren @ali_qushji, hvor det ble sagt at de hadde brutt seg inn på LockBit sine servere og funnet LockBit 3.0 byggeren. Det kan imidlertid virke som om det er en misfornøyd utvikler som står bak lekkasjen.

Løspengevarebyggeren gjør det mulig for hvem som helst med litt grunnkunnskap å starte med sine egne angrep, noe som igjen vil kunne føre en til økning i antall løsepenge-angrep i tiden fremover.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://securityaffairs.co/wordpress/136056/d[...]

15 år gammel oversett Python-sårbarhet i rampelyset igjen

Den 15 år gamle Python sårbarheten CVE-2007-4559 er i rampelyset igjen etter at Trellix-forskere estimerer at sårbarheten påvirker 350 000 prosjekter med åpen kildekode. Sårbarheten er tilstede i "tarfile"-pakken til Python og gjør at filer kan pakkes ut og lagres til andre kataloger enn det de er tiltenkt. For mer teknisk info se referanse.
Anbefaling
Referanser
https://www.darkreading.com/application-secur[...]
https://www.trellix.com/en-us/about/newsroom/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>