Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 29 September 2022

2022.09.29 - Nyhetsbrev

Skadevaren Chaos påvirker både Windows, Linux og flere andre enheter. VLAN-stacking åpner muligheter for Man in the middle og DOS-angrep. Cisco har sluppet en rekke sikkerhetsoppdateringer.

Skadevaren Chaos påvirker både Windows, Linux og flere andre enheter

Cybersikkerhets spesialister har oppdaget skadevaren Chaos, som er utviklet av personer i Kina for å utnytte Windows- og Linux-maskiner, samt en rekke andre bedrifts- og forbruker-enheter. Skadevaren har mulighet for å oppdage klienter, gjennomføre DDoS-angrep, opprette reverse-shell og stjele SSH-nøkler.

Etterforskere ved Lumen har utforsket kommando og kontroll-serverne relatert til Chaos skadevaren. Gjennom dette har de funnet at gruppen bak i det siste har gjennomført en rekke DDoS angrep mot bedrifter innen spill, finans, teknologi og media. En foreløpig vurdering er at hensikten med Chaos er å bygge opp et nettverk som framover kan benyttes for DDoS-angrep og utvinning av kryptovaluta.
Referanser
https://blog.lumen.com/chaos-is-a-go-based-sw[...]

VLAN-stacking åpner muligheter for Man in the middle og DOS-angrep

Grunnet fire sårbarheter funnet i Stacked VLAN ethernet funksjonen, er det mulig for angripere å benytte seg av spesielt utformede pakker for å utnytte switcher, rutere og operativsystem som benytter seg av L2-sikkerhet for å filtrere trafikk.

Det er usikkert hvor stort skadeomfanget er, da kun Cisco og Juniper har konkludert sin etterforskning og meddelt at noen av deres produkter faktisk er sårbare.

De fire sårbarhetene har fått CVE: (CVE-2021-27853, CVE-2021-27854, CVE-2021-27861, CVE-2021-27862).
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://kb.cert.org/vuls/id/855201
https://blog.champtar.fr/VLAN0_LLC_SNAP/

Cisco har sluppet en rekke sikkerhetsoppdateringer

Cisco har publisert 21 oppdateringer for sårbarheter i diverse produkter. 8 av sårbarhetene er rangert med høy kritikalitet.

Norske EkomCERT fremhever i et varsel spesielt en sårbarhet knyttet til håndtering av IPv4 ved egress i MPLS tuneller i flere serier av Catalyst switcher. I denne sårbarheten kan en spesielt utformet pakke få berørte enheter til å restarte. Det er også sårbarheter knyttet til forhåndsprogrammerte statiske brukernavn/passord i SD-WAN-løsninger.

Telenor eller EkomCERT er ikke kjent med aktiv ondsinnet utnyttelse av sårbarhetene.
Anbefaling
Installer patcher fra Cisco.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]
https://tools.cisco.com/security/center/viewE[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>