Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 26 September 2022

2022.09.26 - Nyhetsbrev

Tenåring arrestert i UK i forbindelse med hack av Uber og Rockstar Games. BGP-hijack kostet kryptovaluta-kunder dyrt.

Tenåring arrestert i UK i forbindelse med hack av Uber og Rockstar Games

Politi som jobber med cyberkriminalitet rapporter at de har assistert i forbindelse med en pågripelse relatert til datainnbruddene hos Rockstar Games og Uber. Den pågrepne er en tenåring på 17 år og har status som mistenkt. Den mistenkte skal angivelig også ha tilknytninger til LAPSUS$-gjengen, der flere medlemmer tidligere i år ble arrestert i UK. Innbruddene ble i stor grad gjennomført ved hjelp av sosial manipulering.
Referanser
https://gizmodo.com/hacker-arrest-rockstar-ga[...]
https://www.digi.no/artikler/arrestert-britis[...]

BGP-hijack kostet kryptovaluta-kunder dyrt

Amazon mistet kontrollen 256 IP addresser brukt til å levere skytjenester. Dette skjedde etter at ondsinnede aktører benyttet seg av "BGP hijacking" (Border Gateway Protocol) til få kontroll over disse adressene. Aktørene fikk fritt spillerrom i mer enn 3 timer, noe som førte til at de fikk stjålet kryptovaluta med en verdi på $235,000. Dette ble gjort ved å sette opp en falsk nettside for én av Amazons kunder som ble berørt av angrepet, "Celer Bridge".
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>