Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 9 September 2022

2022.09.09 - Nyhetsbrev

Lazarus Group angriper energileverandører på verdensbasis. Microsoft etterforsket iranske angrep mot albanske myndigheter. FBI beslaglegger kryptovaluta for 30 millioner fra Nord Korea etter angrep.

Lazarus Group angriper energileverandører på verdensbasis

Den Nord Koreanske hackergruppen Lazarus group har mellom februar og juli i år angrepet energiselskaper rundt om i verden. Lazarus forsøker å få langvarig tilgang til systemene, slik at de kontinuerlig kan eksfiltrere data som kan være til nytte for Nord Koreanske myndigheter.

Angrepene benytter seg vanligvis av velkjente sårbarheter for å få initiell tilgang. De installerer deretter flere typer skadevare, for eksempel Preft (Dtrack), NukeSped (Manuscrypt), Vsingle og YamaBot. I de nyeste angrepene har det blitt observert bruk av MagicRAT.
Referanser
https://thehackernews.com/2022/09/north-korea[...]

Microsoft etterforsket iranske angrep mot albanske myndigheter

Microsofts Detection and Response Team (DART) har gjennomført en etterforskning etter angrepene mot Albania i midten av juli. Angrepene forstyrret myndighetenes nettsider og offentlige tjenester og ble gjennomført av en iransk gruppe. Samtidig som angrepene skjedde, var det en annen iransk gruppe som lekket data som hadde blitt eksfiltrert i et angrep gjennomført tidligere i år. Etter angrepene har Albania kuttet alle diplomatiske forbindelser med Iran og har bedt alt ambasadepersonell om å forlate landet.

I rapporten gjennomgår Microsoft funnene sine fra angrepet og angrepsmetodene som ble benyttet. De viser også hvilke tegn som tyder på at aktøren var statlig sponset av Iran. Til slutt kommer de med tips for hva man kan gjøre for å beskytte seg og indikasjoner på at systemer er blitt kompromittert.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2022/[...]
https://www.reuters.com/world/albania-cuts-ir[...]

FBI beslaglegger kryptovaluta for 30 millioner fra Nord Korea etter angrep

Tidligere i år stjal Nord Koreanske hackere kryptovaluta for rundt $600 millioner fra kryptoplattformen Ronin Network, som brukes av spillet Axie Infinity. Analyse-firmaet Chainalysis har nå hjulpet amerikanske myndigheter med å få tilbake $30 millioner av verdiene. Så langt er det ukjent hvordan dette har skjedd i praksis.
Referanser
https://edition.cnn.com/2022/09/08/politics/f[...]
https://www.coindesk.com/policy/2022/09/08/us[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>