Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 1 November 2022

2022.11.01 - Nyhetsbrev

Kritisk sårbarhet i OpenSSL offentliggjøres senere i dag. Stort tysk kobber-produsent utsatt for cyber-angrep.

Stort tysk kobber-produsent utsatt for cyber-angrep

Den nest største kobber-produsenten i verden, tyske Aurubis, ble natt til fredag sist uke rammet av et cyber angrep som førte til at selskapet var nødt til å skru av flere IT-systemer. Selskapet kom med en uttalelse om at angrepet var en del av et større angrep mot industri som driver med utvinning og foredling av mineraler. I Tyskland har det vært flere cyber-angrep mot industrien i det siste.
Referanser
https://therecord.media/worlds-second-largest[...]

Kritisk sårbarhet i OpenSSL offentliggjøres senere i dag

Den 25. oktober offentliggjorde OpenSSL-prosjektet at den kommende versjonen av OpenSSL (versjon 3.0.7) ville patche en kritisk sårbarhet. Denne nye versjonen vil bli gtt ut i løpet av dagen i dag.

I forbindelse med offentliggjøringen har NCSC-NL opprettet en Github-side der de vil legge ut detaljer om sårbarheten etter hvert som de blir kjent. NCSC-NL har også en oppdatert oversikt over forskjellig programvare som er sårbar eller ikke sårbar for svakheten.
Referanser
https://github.com/NCSC-NL/OpenSSL-2022
https://github.com/NCSC-NL/OpenSSL-2022/blob/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>