Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 15 April 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.04.15

Patch gitt ut for kritisk svakhet i Palo Alto-brannmurer. Flere pågrepet for eldrebedragerier.


Patch gitt ut for kritisk svakhet i Palo Alto-brannmurer

Selskapet Volexity oppdaget nylig en kritisk nulldagssårbarhet (CVE-2024-3400) i Palo Alto Networks' PAN-OS-programvare, noe vi også meldte om her på fredag.

I samarbeid med Palo Alto Networks har cybersikkerhetsselskapet oppdaget at trusselaktøren UTA0218, siden 26. mars, har utnyttet sårbarheten mot flere organisasjoner. I noen av tilfellene har angriperne utnyttet sårbarheten til å installere en bakdør som gir vedvarende tilganger.

I en uttalelse fra Volexity er det mye som tyder på at UTA0218 er en statlig trusselaktør basert på utnyttelsen av sårbarheten og kapabiliteten i angrepene. Selv om Palo Alto vurderer sårbarheten særlig knyttet opp mot én enkelt trusselaktør, vil trolig flere trusselaktører komme til å forsøke og utnytte sårbarheten i fremtiden.

Palo Alto har akkurat sluppet en patch for sårbarheten og vi anbefaler å installere denne ASAP, samt sjekke enheter som har vært sårbare for mulig kompromittering. NSM NCSC melder at de så langt ikke er kjent med at sårbarheten har vært utnyttet i Norge.

Sårbarheter:

Flere pågrepet for eldrebedragerier

Flere personer i Norge og Danmark er pågrepet i en politiaksjon rettet mot omfattende bedragerier av eldre i Oslo-området. Flere adresser er også ransaket.

– De kriminelle aktørene har utgitt seg for å være fra politiet både via telefon og ved fysisk oppmøte hos fornærmede, for å få tilgang til deres bankkontoer og bankkort. Deretter har fornærmedes kontoer blitt tappet og kortene brukt til kjøp av dyre gjenstander, skriver politiet i en pressemelding.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>