Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 5 April 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.04.05

Ny HTTP/2 DoS-angrep kan krasje webservere med én tilkobling. Sårbarheter i produkter fra Cisco.


Ny HTTP/2 DoS-angrep kan krasje webservere med én tilkobling

Sikkerhetsforskere har oppdaget sårbarheter i HTTP/2-protokollen, kalt "CONTINUATION Flood", som kan føre til tjenestenektangrep (DoS) og krasje webservere med bare én TCP-tilkobling. Sårbarhetene oppstår fordi protokollen ikke klarer å sette gode nok grenser for håndtering av visse typer data, kalt "CONTINUATION frames". Dette kan la angripere sende så mye data at det overvelder og potensielt krasjer serveren. Flere CVE-IDer er tildelt for forskjellige implementasjoner av HTTP/2 som er sårbare for disse angrepene. Forskerne advarer om at dette problemet kan være vanskelig å feilsøke og mitigere, uten detaljert kunnskap om HTTP/2, og oppfordrer til oppgradering av berørte servere og biblioteker​.

Sårbarheter i produkter fra Cisco

JustisCERT varsler om sårbarheter i produkter fra Cisco. Totalt 12 bulletiner (omfatter 12 CVE) ble publisert av Cisco den 03.04.2024, hvor 1 er kategorisert som alvorlig (CVE-2024-20348 med CVSS-score 7.5) og 11 som viktig (CVSS-score 4.9 - 7.5). Den alvorlige sårbarheten berører Cisco Nexus Dashboard Fabric Controller versjon 12.1.3b, se egen link under.

Cisco har publisert oppdateringer til støttede produkter.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>