Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 18 April 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.04.18

Ny versjon av MDM-systemet Ivani Avalanche fikser 27 svakheter. Mandiant med bloggpost om den russiske trusselaktøren Sandworm/APT44.


Ny versjon av Ivani Avalanche fikser 27 svakheter

Ivanti har gitt ut sin kvartalsvise oppdatering av Avalanche, som er et MDM-system (Mobile Device Management). Oppdateringen utbedrer 27 svakheter. To av disse har blitt kategorisert som kritiske, og gjør det mulig å kjøre vilkårlig kode dersom en har nettverkstilgang til enheten, uten bruker på systemet. Begge svakhetene skyldes heap-overflow svakheter og er relativt enkle å utnytte.

Ivanti er ikke kjent med at noen av svakhetene utnyttes i aktive angrep. Vi anbefaler rask patching!

Mandiant med bloggpost om den russiske trusselaktøren Sandworm

Trusselaktøren Sandworm har vært aktiv i over 15 år og knyttes mot GRUs (Den russiske militære etterretningen) avdeling "Main Centre for Special Technologies" (GTsST), også kjent som Unit 74455. Aktøren er også kjent som Iridium, Seashell Blizzard og Mandiant kaller den nå for APT44.

Aktøren er den som er mest involvert i spionasje og sabotasje mot Ukraina i forbindelse med den pågående krigen. Gruppen instruerer f.eks. soldater i hvordan de eksfiltrerer informasjon fra beslagslagte telefoner og sender inn til GRU.

GRU har også forbindelser til flere hacktivist-grupper. Én av disse, Cyber Army of Russian Reborn, har f.eks. brutt seg inn hos et vannverk i USA og et renseanlegg i Polen.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>