Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 24 April 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.04.24

Mandiant har gitt ut sin sikkerhetsrapport for 2024. NRK har gitt ut sine årlige trusselvurdering.


Mandiant har gitt ut sin sikkerhetsrapport for 2024

Google Mandiant har gitt ut sin årlige oppsummering for 2024. Denne gir innsikt i målrettede angrep som har blitt undersøkt av Mandiant i 2024. Noen høydepunkter fra rapporten:

  • Snitttiden fra et innbrudd skjer til det oppdages har gått videre ned fra 16 dager i 2022 til 10 dager i fjor.

  • I 54% av sakene ble offeret gjort oppmerksom på innbruddet av en ekstern tredjepart.

  • Inngangsvektorene er 38% exploits, 17% phishing, 15% tidligere innbrudd og 10% stjålne innloggingsdetaljer. Innbrudd via VPN-bokser, brannmurer og andre enheter eksponert direkte mot Internet er økende. Loggdata fra disse enhetene er også ofte mangelfulle.

Vi anbefaler å lese rapporten!

NRK har gitt ut sine årlige trusselvurdering

NRK skriver i forordet til sin årlige trusselvurdering blant annet følgende: "Det siste året har vi sett flere situasjoner der aktivister har forstyrret direktesendinger for å fremme et budskap. Vi har også sett NRK og NRK-journalisters troverdighet misbrukes gjennom falske nyheter, falske nettsider og annonser til villedning og bedrageri av publikum. Redaktørstyrte medier er viktige i kampen mot falske nyheter og påvirkningsoperasjoner. Tillit er avgjørende, og aldri har NRKs rolle som veiviser i hva som er fakta vært viktigere."

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>