Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 17 April 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.04.17

Utnyttelseskode for kritisk svakhet i Palo Alto-brannmurrer offentliggjort. Cisco advarer mot innloggingsforsøk mot VPN- og SSH-tjenester. Juniper patcher Junos OS og Junos OS Evolved. Oracle har gitt ut sin kvartalsvise sikkerhetsoppdatering.


Utnyttelseskode for kritisk svakhet i Palo Alto-brannmurrer offentliggjort

Vi meldte fredag om en kritisk svakhet i brannmurer fra Palo Alto. I går ble en patch sluppet for problemet. Utnyttelseskode er nå offentliggjort og svakheten utnyttes i stor skala.

Vi anbefaler å patche sårbare brannmurer så fort som mulig. Brannmurer som har vært eksponert mot Internett uten patch bør også sees på som kompromitterte. Råd om å slå av telemetri-logging for å unngå svakheten har vist seg ikke å fungere. Svakheten ble først utnyttet i målrettede angrep 26. mars.

Sårbarheter:

Cisco advarer mot innloggingsforsøk mot VPN- og SSH-tjenester

Cisco Talos advarer i en bloggpost om storskala innloggingsforsøk mot VPN- og SSH-tjenester som er tilgjengelig fra Internet. Angrepene har tiltatt i det siste og bruker ofte benyttede brukernavn og passord. Innloggingsforsøkene kommer gjerne fra VPN-endepunkter eller TOR exit-noder.

Typiske angrepsmål er: Cisco Secure Firewall VPN, Checkpoint VPN, Fortinet VPN, SonicWall VPN, RD Web Services, Miktrotik, Draytek og Ubiquiti.

Vi anbefaler å sjekke for standard-kontoer på systemer, slå på MFA og benytte sertifikat-basert innlogging dersom mulig.

Juniper patcher Junos OS og Junos OS Evolved

Juniper Networks har gitt ut oppdateringer som fikser en rekke svakheter i Junos OS, Junos OS Evolved og andre produkter. Svakhetene kan blant annet føre til krasj, høy CPU-belastning, cross-site scripting (XSS) og tilgang til filer på systemet. Vi anbefaler Juniper-kunder å se igjennom oppdateringene!

Oracle har gitt ut sin kvartalsvise sikkerhetsoppdatering

Oracle har gitt ut sin kvartalsvise oppdatering for 1. kvartal 2024. Denne gangen patcher de 441 nye svakheter i et stort antall produkter. Oracle har publisert risk-tabeller for å gjøre det lettere å prioritere patching. Vi anbefaler kunder av Oracle å sette seg nøye inn i oppdatreringen og planlegge patching.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>