Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 2 February 2018

2018.02.02 - Nyhetsbrev

Stort botnet blir brukt for å utvinne kryptovaluta. Svakhet i Adobe Flash Player brukes i angrep mot Sør-Korea.

Stort botnet blir brukt for å utvinne kryptovaluta

Et stort botnet på rundt en halv million maskiner, hoveddelen Windows-server, har blitt oppdaget. Botnettet får infiserte maskiner til å utvinne Monero, en kryptovaluta.

Det er antatt at eierne av botnettet har tjent rundt 8900 Monero (mellom 2,8 og 3,5 millioner USD) siden Mai 2017. Botnettet infiserer nye maskiner ved hjelp av EternalBlue-svakheten som ble lekket fra NSA i April i fjor. De fleste maskiner i botnettet er funnet i Russland, India og Taiwan.
Referanser
http://www.zdnet.com/article/a-giant-botnet-i[...]

Svakhet i Adobe Flash Player brukes i angrep mot Sør-Korea

En svakhet i Adobe Flash Player kan tillate ekstern kodeeksekvering. Svakheten skal ha blitt utnyttet i angrep fra november 2017 mot blant annet Sør-Korea. Angrepet gjennomføres ved at det sendes ut Office-dokumenter med ondsinnet Flash-tillegg. Adobe planlegger å fikse svakheten i løpet av neste uke.
Anbefaling
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]
https://securityaffairs.co/wordpress/68529/ha[...]
http://www.securityweek.com/south-korea-warns[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.