Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 23 February 2018

2018.02.23 - Nyhetsbrev

Nettbank-trojaneren Red Alert aktiv i Danmark. Bug i NPM endrer eierskap på system kataloger. OpenBSD med oppdatering for Meltdown. LA Times nettsted misbrukt til å sanke kryptovaluta.


NPM med bug som endrer eierskap for linux system kataloger

En bug i siste oppdatering av NPM (v5.7.0) fører til at NPM endrer eierskap på viktige kataloger som /boot og /etc. Problemet er rettet i siste versjon 5.7.1.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/linux/b[...]

OpenBSD med Meltdown oppdatering

OpenBSD benytter seg av lignende prosedyre som Linux hvor man veksler mellom frames inn og ut av kernel og userspace.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2018/02/23/open[...]

LA Times nettsted misbrukt til å sanke kryptovaluta

Programvare utviklet for å utvinne kryptovaluta er funnet på nettavisen til Los Angeles Times. Løsningen er utviklet av Coinhive og brukes til å samle inn Monero. Etter funnet på onsdag ble den raskt fjernet. Svakheten kom fra en dårlig konfigurert Amazon AWS S3 storage bucket.
Referanser
https://threatpost.com/cryptojacking-attack-f[...]

Nettbank-trojaneren Red Alert aktiv i Danmark

Danske CSIS skriver om den Android-baserte trojaneren Red Alert. Denne trojaneren retter seg mot nettbanker og kredittkort-informasjon. Bare i løpet av februar har over 600 dansker blitt lurt til å installere denne. Norge kan bli et av de neste målene. Husk å aldri installere Android-applikasjoner fra ukjente kilder!
Referanser
https://csis.dk/newsroom-blog-overview/2018/m[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.