Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 19 February 2018

2018.02.19 - Nyhetsbrev

Gratis ransomware med infrastruktur tilgjengelig på Dark web. USA tiltaler 13 russere for propaganda mot USA i forbindelse med valget.

USA tiltaler 13 russere for propaganda mot USA i forbindelse med valget

På fredag tiltalte USA det russiske Internet Research Agency samt 13 personer involvert i denne virksomheten. Dette er en russisk organisasjon som driver med påvirkningsoperasjoner/propaganda på Internett. Organisasjonen hadde flere falske front-firmaer og hadde et budsjett på flere millioner dollar. De har stjålet mange identiteter og satt opp tusenvis av falske kontoer på sosiale medier, samt kjøpt annonseplass på flere systemer.

Hele kampanjen ble satt opp for å sørge for at Trump ble valgt som president fremfor Clinton.
Referanser
https://arstechnica.com/tech-policy/2018/02/s[...]
https://www.justice.gov/file/1035477/download
https://www.wired.com/story/mueller-indictmen[...]

Gratis ransomware med infrastruktur tilgjengelig på Dark web

McAfee har utført en analyse av en ransomware-as-a-service trussel fra juli 2017. Ransomware-as-a-service modellen brukes av internett-kriminelle for økonomisk gevinst. Nettverket som leverer tjenesten er organiserte og tilbyr infrastruktur for kriminelle som tar dette i bruk. Når en kriminell bruker får penger fra et offer, sendes en liten prosentandel tilbake til koderen som holder tjenesten i gang.
Referanser
https://securingtomorrow.mcafee.com/mcafee-la[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.