Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 7 February 2018

2018.02.07 - Nyhetsbrev

Luminosity RAT stoppet. Kritiske Adobe Flash Player-oppdateringer. Broadnet bøtlegges 14 millioner for alvorlig sikkerhetssvikt.

Internasjonalt lag stoppet Luminosity hackerverktøy

En internasjonal operasjonstyrke bestående av South West Regional Organised Crime Unit, Engelske National Crime Agency og Europol samt mange andre politi-avdelinger i Europa, Australia og Nord-Amerika har funnet og stoppet kilden til fjerntilgangs hacker-verktøyet Luminosity Link. Verktøyet ble brukt til å sanke data fra systemets filer, kameraet eller tastaturtrykk.

Operasjonstyrkens arbeid fant et nettverk av individer som distribuerte og brukte Luminosity i 78 land og solgte det til mer enn 8600 kjøpere via nettsider dedikert til hacking og data-kriminalitet. Verktøyet ble brukt til alt fra industrispionasje til overvåking av ektefeller.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/i[...]

Broadnet bøtelegges med 14 millioner etter håndteringen av nødnettet

Broadnett ilegges et gebyr på 14 millioner kroner etter sikkerhetsproblemene knyttet til nødnettet. Det er NKom som har ilagt gebyret. Det var i vinter det ble avdekket at indiske IT-arbeidere hadde delvis tilgang til systemet.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/broadnett-ilegge[...]

Adobe lanserer kritiske oppdateringer for Flash Player

Adobe har sluppet kritiske oppdateringer til Flash Player. Sikkerhetsoppdateringene tetter den aktivt utnyttede 0-day svakheten som ble oppdaget i forrige uke.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer snarest.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]
https://blogs.adobe.com/psirt/?p=1522

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.