Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 12 February 2018

2018.02.12 - Nyhetsbrev

Nettsiden til vinter-OL utsatt for hackerangrep. Populær webtjeneste inneholdt javscript-skadevare brukt til utvinning av kryptovaluta. WiFi-svakhet i Lenovo Thinkpads.

Nettsiden til vinter OL utsatt for hackerangrep

Den offisielle nettsiden til vinter-OL i Pyeongchang ble utsatt for et hackerangrep under fredagens åpningseremoni. Dette bekrefter talspersonen for vinterlekene 2018, Sung Baik-you. Angrepet førte til at de interne serverne for arrangementet gikk ned, og ikke var operative før nærmere 12 timer senere. Det har også blitt rapportert at angrepet skapte problemer for det offentlige Wi-Fi-nettverket. Kommunikasjonssjef for International Olympics Committee (IOC), Mark Adams, sier at det fortsatt er usikkert hvem som står bak angrepet, men at hendelsen er under etterforskning.
Referanser
https://www.cnet.com/news/winter-olympics-pye[...]
https://www.theregister.co.uk/2018/02/11/wint[...]

Populær webtjeneste inneholdt javascript-skadevare brukt til utvinning av kryptovaluta

Det ble nylig oppdaget at tjenesten Browsealoud, utgitt av produsenten Texthelp, har inneholdt kode for utvinning kryptovaluta. Tjenesten brukes til oversettelse og opplesning av websider. Den fiendtlige koden skal ha vært en del av en javascript-fil delt via produktets CDN. Texthelp har tatt tak i problemet og tjenesten er stengt midlertidig. Hundrevis av nettsider som benyttet tjenesten ble rammet av problemet.
Referanser
https://www.texthelp.com/en-gb/company/corpor[...]
https://scotthelme.co.uk/protect-site-from-cr[...]

WiFi-svakhet i Lenovo Thinkpads

Broadcom-svakheter påvirker 25 Thinkpad modeller. Svakhetene kan føre til uautorisert kontroll over Wifi-chipen. iPhone- og Android-mobiler har også vært rammet av det samme problemet, men de er allerede patchet.
Anbefaling
Lenovo anbefaler sine kunder å oppdatere Wifi-drivere.
Referanser
https://threatpost.com/lenovo-warns-critical-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.