Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 20 February 2018

2018.02.20 - Nyhetsbrev

Hackere fikk med seg 46,7 millioner fra en russisk bank. Apple fikser Unicode-bug som fikk enheter til å krasje. Google avslører svakhet i Microsoft Edge, før Microsoft er klar med patch.

Hackere fikk med seg millioner fra russisk bank

I fjor ble en russisk bank frastjålet 339,5 millioner rubler, ca 46,7 millioner norske kroner. Det var hacking av en pc til en Swift-operatør som muliggjorde overføringen til en hacker-kontrollert bankkonto. Artikkelen fra Digi nevner også flere andre tilfeller med innbrudd i Swift-systemet.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/hackere-fikk-med[...]

Apple fikser Unicode-bug som fikk enheter til å krasje

Den 19. februar slapp Apple fire oppdateringer for forskjellige systemer. Oppdateringene fikser en feil som gjør det mulig å få enheten til å krasje, kun ved å vise en spesiell rekke med Unicode-tegn.

Følgende har blitt oppdatert: tvOS 11.2.6, watchOS 4.2.3, iOS 11.2.6 and macOS High Sierra 10.13.3 Supplemental Update.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT201222

Google avslører svakhet i Edge som Microsoft sliter med å patche

Nok en gang avslører Google en Microsoft-svakhet før Microsoft har en patch klar. Dette er en svakhet som omhandler nettleseren Edge sin måte å kjøre JavaScript på. Hackere kan forutse hvilket minneområde som skal brukes og dermed få injisert kode og få kjørt dette.

Microsoft fikk først 90 dager på å fikse problemet, noe de ikke rakk. Deretter fikk de 14 dagers utsettelse og så ble detaljer om svakheten sluppet.
Anbefaling
Bruk alternativ nettleser.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2018/02/20/goog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.