Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 28 February 2018

2018.02.28 - Nyhetsbrev

Memcached utnyttes til å utføre store DDoS angrep

Memcached utnyttes til å utføre store DDoS angrep

Memcached, en cache-tjeneste som blant annet blir brukt for å øke responshastigheten til dynamiske web-applikasjoner, blir tatt i bruk for å utføre DDoS angrep. Tjenesten er ikke ment å være installert på Internett-vendte systemer siden den ikke ikke har adgangskontroll.
En forespørsel om statistikk sendt til en slik tjeneste kan resultere i svar som har en størrelse på 1500 bytes til flere hundre kilobytes. Disse svarene kan utnyttes til å utføre DDoS angrep. Qrator Labs mener de har sett angrep som har nådd 500Gbps. Akamai melder om at det er rundt 50 000 slike tjenester som er tilgjengelig på Internett. Trafikken som blir sendt fra disse tjeneste kommer på UDP port 11211.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2018/02/28/memc[...]
https://blogs.akamai.com/2018/02/memcached-ud[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.