Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 3 April 2018

2018.04.03 - Nyhetsbrev

Microsoft med oppdatering til Windows 7 og Server 2008. Apple gir ut iOS versjon 11.3. Cisco har fikset tre svakheter. Drupal utbedrer også en kritisk svakhet i sitt publiseringssystem.

Microsoft med oppdatering til Windows 7 og Server 2008

En svakhet ble funnet i Windows 7 og Windows Server 2008 som muliggjør at upriviligerte prosesser kan lese og skrive til hele windows kjernens minne.
Svakheten ble introdusert etter at Microsoft patchet svakheten Meltdown på x64-platformen i januar 2018.
Referanser
https://www.kb.cert.org/vuls/id/277400

Apple gir ut iOS versjon 11.3

Apple har gitt ut iOS 11.3, som er den 12. oppdateringen av iOS 11. Oppdateringen inneholder en rekke sikkerhetsoppdateringer i flere av delsystemene til iOS. Denne oppdateringen sin hovedfokus er en ny funksjon for å sjekke batterihelse, etter at det ble funnet at Apple med vilje har redusert hastigheten til til eldre mobilmodeller.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT208693
https://www.macrumors.com/2018/03/29/apple-re[...]

Sårbarhet i Drupal

En svakhet i Drupal 7.x og 8.x gjør det mulig for en angriper å ta over nettsiden. Det anbefales å oppdatere installasjoner av Drupal.
Anbefaling
Oppdater drupal til nyeste versjon
Referanser
https://www.drupal.org/sa-core-2018-002

Cisco utgir sikkerhetsoppdatering

Cisco har nylig gitt ut tre sikkerhetsoppdateringer for IOS og IOS XE baserte systemer. Sårbarhetene går ut på at en uautorisert angriper kan ta over systemet via disse.
Anbefaling
Oppdater sårbare systemer
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.