Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 12 April 2018

2018.04.12 - Nyhetsbrev

Mange norske nettsteder kan bli svartelistet. Ny-FIDO standard for passordfri innlogging i nettlesere. CPUer fra AMD mottar beskyttelse mot Spectre via Windows Update.

Mange norske nettsteder kan bli svartelistet i nettlesere

Mange vet at SSL-sertifikater utstedt av Symantec før 1. juni 2016 vil bli svartelistet av Firefox og Chrome om kun kort tid. De fleste som har disse sertifikatene har alt blitt varslet av Symantec. NRKBeta har imidlertid gått igjennom mange norske sider og funnet ut at 98 av dem ikke kommer til å fungere hvis ikke noe gjøres.
Referanser
https://nrkbeta.no/2018/04/11/nesten-hundre-n[...]

Ny-FIDO standard for passordløs innlogging i nettlesere

FIDO Alliance og W3C har lansert WebAuthn, en ny standard for nettlesere som vil bruke biometriske data eller maskinvarebaserte autentiseringsenheter for å logge seg på nettsteder, framfor (bare) brukernavn og passord. Dette for å øke sikkerheten betraktelig, siden disse dataene er være vanskeligere å stjele. Microsoft, Google og Mozilla har alle blitt med og skal implementere denne standarden i sine nettlesere. Apple er foreløpig på sidelinjen.
Referanser
https://mobileidworld.com/fido-standard-web-b[...]

AMD prosessorer får Spectre beskyttelse gjennom Windows oppdatering

Oppdateringen skal løse svakheten i Spectre variant 2-angrep, som krever opdpatering i OS for å bli utbedret. Før denne oppdateringen begynner å fungere, kreves det også en oppdatering av firmware i CPU.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2018/04/lates[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.