Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 16 April 2018

2018.04.16 - Nyhetsbrev

Forskere har utviklet skadevare som kan stjele data via strømnettet. Sikkerhetsoppdatering til Juniper. Russiske myndigheter bannlyser Telegram-app etter 18 minutters høring.

Sikkerhetsoppdatering til Juniper

Det har blitt publisert sikkerhetsoppdateringer som adresserer svakheter i flere av Juniper Networks sine produkter. Disse svakheten kan potensielt forårsake at en angriper kan få kontroll over et berørt system.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Russiske myndigheter bannlyser Telegram-app etter 18 minutters høring

En domstol i Moskva ferdigstilte saken mot Telegram og godkjente bannlysing av meldingstjenesten. Årsaken til bannlysningen var at Russiske sikkerhetstjenester ikke har mulighet til å lese brukernes krypterte meldinger. Forespørselen om bannlysingen kom fra Roskomnadzor, som er et myndighetsorgan med ansvar for telekommunikasjon. Det tok domstolen bare 18 minutter å godkjenne forespørselen. Dette skjedde bare en måned etter at F.S.B vant et søksmål mot Telegram der FSB forlangte tilgang til beskjeder sendt via tjenesten.
Referanser
https://www.nytimes.com/2018/04/13/world/euro[...]

Forskere har utviklet skadevare som kan stjele data via strømnettet

Et team ved Ben-Gurion University i Israel har påvist at de kan bruke strømnettet til å hente ut data fra en allerede hacket datamaskin med skadevare kalt PowerHammer. Skadevaren kontrollerer strømforbruket ved hjelp av subtil regulering av prossessorbruk, dataene blir så modulert, kodet og overført gjennom strømnettet. De har utviklet to varianter, hvor den ene kan overføre data på nesten 1 kilo bits per sekund, mens den andre har 10 bits per sekund. Dette er avhengig hvordan angriperen klarer å koble seg til. Forsøkene skal ha fungert både mot arbeidsstasjoner, laptoper, servere og IoT-enheter.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/forskere-har-utv[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.