Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 11 April 2018

2018.04.11 - Nyhetsbrev

Adobe og Microsoft ute med sikkerhetsoppdateringer. Verizon DBIR: Ransomware vanligste type angrep i 2017. Facebook-sjefen i høring i Senatet.

Verizon DBIR: Ransomware vanligste type angrep i 2017

Verizon har gitt ut sin årlige datainnbruddsrapport, Verizons Data Breach Investigations Report, som melder om at antallet angrep ved bruk av ransomware er doblet siden ifjor og er nå den mest vanlige malware-typen. Etter ha analysert over 53 000 sikkerhetshendelser, inkludert 2 215 innbrudd, melder Verizon om at ransomware angrep utgjør rundt 39% av malware-spesifikke hendelser.

Verizon melder også om at bedrifter forsatt ikke investerer i sikkerhetsstategier som kan hjelpe i kampen mot ransomware, og ender ofte opp med å måtte betale for å prøve og få tilbake filene sine.
Referanser
https://threatpost.com/ransomware-dominates-v[...]
http://www.verizonenterprise.com/resources/re[...]

Adobe ute med sikkerhetsoppdateringer

Adobe har sluppet sine månedlige sikkerhetsoppdateringer som retter opp i svakheter knyttet til Adobe PhoneGap Push Plugin, Adobe Digital Editions, Adobe InDesing, Adobe Experience Manager og Adobe Flash Player. Flere av Flash-patchene er klassifisert som kritiske.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://threatpost.com/adobe-patches-four-cri[...]
https://helpx.adobe.com/security.html

Microsoft gir ut sikkerhetsoppdateringer

Microsoft har gitt ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer som denne måneden fikser totalt 66 ulike svakheter, der 24 er karakterisert som kritiske. Det blir fikset feil i SharePoint, Internet Explorer, Edge, ChakraCore, Windows, Visual Studio, Microsoft Office, Office Services and Web Apps og Microsoft Malware Protection Engine. Vi oppfordrer til å patche ASAP.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]
https://isc.sans.edu/diary/23539
https://threatpost.com/microsoft-fixes-66-bug[...]

Facebook-sjefen i høring i Senatet

Zuckerberg ble i går spurt ut under en høring i Senatet i USA. Det kom ikke fram så mye nytt i høringen. Mange eksperter tror nå at sosiale medier vil bli strengere regulert av myndigheter.
Referanser
https://www.nrk.no/urix/slik-reagerer-verden-[...]
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8wvjjA/e[...]
https://www.dagbladet.no/nyheter/ville-gjort-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.