Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 26 April 2018

2018.04.26 - Nyhetsbrev

Oppdatering for kritisk svakhet i Drupal. Svakhet i hotellnøkkelsystemet levert av Assa Abloy avdekket. Stort DDOS nettverk tatt ned av politiet.

Oppdatering for ny kritisk svakhet i Drupal er ute

Drupal har gitt ut en oppdatering som håndterer en svakhet i flere versjoner av Drupal Core. Brukere av Drupal Core 7 og 8 anbefales å oppdatere til nyeste versjon.
Referanser
https://www.drupal.org/sa-core-2018-004

Svakhet i hotellnøkkelsystemer avdekket

F-Secure ansatte har avdekket en svakhet i dørlåsesystemet til Assa Abloy. Dette systemet er i bruk hos mange store hotell kjeder. Svakheten gjør det mulig å generere en masternøkkel basert på informasjonen funnet på et eldre utgått nøkkelkort. Selv nøkkelkort brukt andre steder i hotellet som garasje eller oppbevaringsskap. Svakheten ble rapportert til leverandøren for et år siden og oppdateringer er nå sendt ut til brukerstedene.
Referanser
https://safeandsavvy.f-secure.com/2018/04/25/[...]

webstresser.org er tatt ned gjennom en felles europeisk politi aksjon.

webstresser.org har solgt og gjennomført millioner av DDoS-angrep. Nå har nettstedet blitt tatt ned gjennom en felles politiaksjon i flere europeiske land og Canada. Britisk og tysk politi ledet aksjonen via Interpol. Netstedet hadde over 136.000 registrerte brukere og nettstedet har stått bak over 4 millioner angrep. Seks administratorer ble arrestert i England, Kroatia, Canada og i Sebrbia.
Referanser
http://www.dw.com/en/police-take-down-largest[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.