Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 24 April 2018

2018.04.24 - Nyhetsbrev

Symantec skriver om Orangeworm som sikter seg inn mot helsesektoren. Zero-day-svakhet i Internet Explorer.

Symantec skriver om Orangeworm som sikter seg inn mot helsesektoren

Symantec skriver om grupperingen Orangeworm, som spesielt sikter seg inn mot helesektoren i USA, Europa og Asia. Orangeworm installerer en spesiell bakdør. Symantec mener at gruppen foretrekker mål med dårlig sikkerhet, siden metodene for infeksjon og spredning er relativt støyende.
Referanser
https://www.symantec.com/blogs/threat-intelli[...]

Zero-day-svakhet i Internet Explorer

Et kinesisk sikkerhetsfirma har funnet en zero-day-svakhet i Internet Explorer. Svakheten blir utløst når man har et Microsoft Office-dokument som inneholder en nettside. Sikkerhetsfirmaet sier at de har sett at svakheten har blitt brukt av en APT. Svakheten er rapportert til Microsoft, men de har ikke uttalt seg om saken. Bruk av Internet Explorer bør opphøre til fordel for en mer moderne nettleser.
Anbefaling
Bytt til en mer moderne nettleser
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/23581

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.