Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 5 April 2018

2018.04.05 - Nyhetsbrev

Facebook har begynt å begrense tilgang til brukernes data. Historien bak Carbanak-gjengen. Sikkerhetsoppdatering fra Microsoft.

Facebook har begynt å begrense tilgang til brukernes data

Facebook har strammet inn på hvilke data apper får lov til å innhente fra brukerne på plattformen. Blant annet skal det nå ikke være lov for apper å hente inn data om religiøst/politisk ståsted, om du er i et forhold eller ikke, utdannelse osv. Neste uke vil også Facebook sperre tilgangen for apper som ikke har vært i bruk de siste 3 månedene av hver enkelt bruker.
Referanser
https://threatpost.com/facebook-bolsters-priv[...]

Historien bak Carbanak-gjengen

Carbanak er en gruppe med cyberkriminelle som mange mener at stjålet over 1 milliard Euro. Sist uke ble sjefen for gruppen arresert i Spania. Wired har skrevet om saken.
Referanser
http://www.wired.co.uk/article/carbanak-gang-[...]

Sikkerhetsoppdatering fra Microsoft

Microsoft har gitt ut sikkerhetsoppdatering som fikser en svakhet i Microsoft Malware Protection Engine. Feilen skyldes at Microsoft har endret koden relatert til utpakking av RAR-filer og dermed introdusert en alvorlig feil.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/secur[...]
https://www.theregister.co.uk/2018/04/04/micr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.