Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 18 April 2018

2018.04.18 - Nyhetsbrev

Oracle gir ut flere kritiske oppdateringer, Google utgir Chrome versjon 66 med ny sikkerhetsfunksjonalitet, Storbritania betrakter ZTE som en sikkerhetsrisiko, Frankrike lanserer WhatsApp rival, KasperskyLab undersøker ukryptert trafikk fra mobilapplikasjoner, Russland blokkerer IP-adresser.

Oracle slipper månedens sikkerhetsoppdateringer

Oracle gir ut oppdateringer for å fikse flere kritiske svakheter for flere av sine produkter. Dette gjelder blant annet Database Server, Fusion, Middleware, Java SE m.m.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/security-ad[...]

Google slipper Chrome versjon 66

Google Chrome slippes i versjon 66 og oppdateringen er i stor grad sikkerhetsfokusert. Den største forandringer er at Chrome vil vise sertifikat-feil for alle Symantec genererte sertifikater før 1 Juni, 2016. I tillegg er Chromes "Strict Site Isolation" slått på for enkelte brukere i påvente av en endelig versjon. Versjon 66 vil også gi brukeren beskjed når 3-parts programvare injiserer kode i Chrome prosessen.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2018/04[...]

Kinesiske ZTE betraktet som en sikkerhetsrisiko for Storbritannia

Telekommunikasjonsselskaper blir advart mot å samarbeide med det kinesiske ZTE. Det har blitt uttalt at samarbeid med ZTE kan utgjøre en risiko for den nasjonale sikkerheten til Storbritannia. Bakgrunnen er ulovlig salg av sensitiv teknologi fra ZTE sin side.
Referanser
https://www.theguardian.com/technology/2018/a[...]

Frankrike lager sin egen WhatsApp rival

Den franske regjeringen lager sin egen krypterte meldings-applikasjon på grunn av overvåkningsrisiko. Ingen av de mest populære applikasjonene, blandt annet WhatsApp og Telegram, er basert i Frankrike. Dette øker sjansen for at data kommer på avveie i utlandet. Den franske regjeringen har dermed bestemt seg for å utvikle sin egen applikasjon som til slutt skal bli obligatorisk for medlemmer av regjeringen.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-france-pri[...]

Millioner av apper lekker ut private data

Forskeren Roman Unuchek ved Kaspersky Lab sier antalle apper som benytter seg av ukryptert trafikk er i milliontallet. Data som navn, alder, lønn og telefon nummer kan kan bli sporet ved å se på datastrømmene. Dette kan gjøres om man sitter på samme tråløse nettverk hvor det finnes en lytter eller fra internet leverandører. Dette kan utnyttes til skadevare infeksjoner, utpressing og andre alvorlige angrepsvektorer.
Referanser
https://threatpost.com/millions-of-apps-leak-[...]

Russland blokkerer 18 millioner IP-addresser

I et forsøk på tilgangbegrensning har Russland idag blokkert 18-millioner IP-adresser. Flere brukere melder om problemer med produkter fra både Apple og Microsoft. Bakgrunnen for blokkeringene ligger i Russlands forsøk på å blant annet stenge ute meldingstjenesten Telegram.
Referanser
https://www.aftenposten.no/verden/i/rLKOEw/I-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.