Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 2 April 2019

2019.04.02 - Nyhetsbrev

Google fikser to kritiske svakheter i Android. Antallet skadelige apper installert fra Google Play økte i fjor. Zero-day svakheter i Microsoft Edge og Internet Explorer.

Google fikser to kritiske svakheter i Android

Android fikser to kritiske svakheter som kan brukes til å ta kontroll over en telefon via nettet i denne månedens oppdatering. Ni svakheter som kan brukes til lokal rettighetseskalering fikses også. Ingen av svakhetene utnyttes så langt i angrep.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

Antallet skadelige apper installert fra Google Play økte i fjor

Google har gitt ut sin årlige sikkerhetsrapport for Android og Google Play. Antallet potensielt skadelige apper installert fra Google Play doblet seg i fjor, men dette skyldes hovedsaklig at apper som driver med click fraud i bakgrunnen nå har blitt definert som skadelige. Google advarer også mot at en del leverandører inkluderer skadelige apper på håndsettene sine. Telefoner fra leverandøren BLU var utsatt for dette i fjor.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/google-malware-[...]
https://threatpost.com/google-warns-of-growin[...]
https://source.android.com/security/reports/G[...]

Zero-day svakheter i Microsoft Edge og Internet Explorer

En sikkerhetsforsker har offentliggjort svakheter i Edge og Internet Explorer etter at Microsoft har unnlatt å patche dem. Svakhetene gjør det mulig å omgå same-origin policy. Svakhetene gjør det altså mulig for en nettside å aksessere data fra en annen nettside, noe som normalt ikke skal være mulig.
Referanser
https://thehackernews.com/2019/03/microsoft-e[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>