Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 15 April 2019

2019.04.15 - Nyhetsbrev

Hydro etter dataangrepet. Nord Korea med ny skadevare.

Hydro etter dataangrepet: - Man tror krisen blir stor, så blir den enda verre.

Da dataangrepet ble oppdaget dro Hydro ut ledninger på 22.000 datamaskiner i fem verdensdeler. Hydros IT-sjef Jo De Vliegher antar at angriperne har vært i systemet 2-3 uker før de ble oppdaget. Kort tid etter at angrepet ble oppdaget ble det hentet inn sikkerhetseksperter fra hele verden som startet arbeidet med å kartlegge hva som hadde skjedd, i tillegg til å begynne på gjenoppbyggningen av systemet. Vliegher sier at det kommer til å ta måneder før alt er som normalt igjen.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/it-sjefen-i-hydro-om[...]

Nord Korea angriper flere Amerikanske mål med ny skadevare: Hoplight

Ny skadevare fra Nord Korea ved navn Hoplight blir brukt mot selskaper i USA, samt offentlige etater. US-CERT forteller at ni forskjellige eksekverbare filer blir brukt til å spre skadevaren. Hoplight er et komplett spionverktøy som er i stand til å samle systeminformasjon, samt hente ut filer og data. Den kan også injisere kode i diverse prosesser og laste ned ytterligere skadevare. US-CERT sier at det er Nord Koreas Hidden Cobra API (Lazarus Group) som står bak skadevaren.
Referanser
https://threatpost.com/north-koreas-hidden-co[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>