Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 29 April 2019

2019.04.29 - Nyhetsbrev

Docker Hub har vært utsatt for datainnbrudd. Peer-to-Peer svakhet muliggjør utnyttelse av millioner av IoT-enheter. Hvem eier egentlig Huawei? Google fjerner DO Global som utvikler fra Play Store.

Docker Hub har vært utsatt for datainnbrudd

Docker Hub har vært utsatt for et datainnbrudd der innloggingsdetaljer/nøkler til rundt 190.000 kontoer er på avveie. Mange store firmaer er brukere av denne tjenesten. Docker gir nå beskjed til rammede brukere om å velge nye passord.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/7x[...]

Peer-to-Peer svakhet muliggjør utnyttelse av millioner av IoT-enheter

Det er funnet svakheter i ILnkP2p-enheter som gjør det enkelt å koble seg direkte til enheten uten bli utsatt for brannmurrestriksjoner. Sårbare enheter omfatter overvåkingskameraer, babymonitorer og dørklokker. Hverken China CERT eller noen av leverandørene har svart på henvendelser rundt svakhetene.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2019/04/p2p-weakn[...]

Hvem eier egentlig Huawei?

The New York Times har en artikkel der de prøver å komme til bunns i hvem som egentlig eier firmaet Huawei. Det viser seg å ikke være så enkelt å finne ut av.
Referanser
https://www.nytimes.com/2019/04/25/technology[...]

Google fjerner DO Global som utvikler fra Play Store

Google fjerner DO Global etter at de fant ut at utvikleren bedriver annonsesvindel ved at applikasjonen automatisk trykker på annonser. DO Global hadde i overkant av 100 applikasjoner i Play Store, hvor mer enn halvparten er allerede fjernet. Totalt var applikasjonene lastet ned over 50 millioner ganger.
Referanser
https://www.engadget.com/2019/04/26/google-ba[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>