Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 3 April 2019

2019.04.03 - Nyhetsbrev

Apache fikset svakhet som lot vanlige brukere oppnå root tilgang. Nord-Korea finansierer atomvåpen med kryptovalutatyveri.

Apache fikset svakhet som lot vanlige brukere oppnå root tilgang

Apache fikser en alvorlig svakhet i httpd som gav brukere med skriverettigheter for scripts muligheten til å oppnå root tilgang. Programvaren gjør det mulig for child-prosesser å eksekvere kode med tilgangene tilhørende sin parent-prosess. Feilen er ekstra alvorlig i miljøer med shared hosting.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://httpd.apache.org/security/vulnerabili[...]

Nord-Korea finansierer atomvåpen med kryptovalutatyveri

Wired har skrevet en artikkel om hvordan den Nord-Koreanske hackegruppen APT-38 aktivt blir brukt til å stjele kryptovaluta for å finansiere nasjonens atomvåpen. I perioden januar 2017 til september 2018 skal gruppen ha stjålet 571 millioner dollar fra fem ulike kryptovaluta-børser i Asia.
Referanser
https://www.wired.co.uk/article/north-korea-h[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>