Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 1 August 2019

2019.08.01 - Nyhetsbrev

Google har utgitt Chrome versjon 76. Honda-database manglet autentisering. AWDL-svakhet for Apple-enheter kan føre til informasjonslekkasje.

Google har utgitt Chrome versjon 76

Chrome 76 er utgitt for Windows, Mac og Linux. Den gjør det vanskeligere for nettsider å se om brukeren er i privat surfemodus og utbedrer også en mengde sårbarheter.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2019/07[...]
https://www.digi.no/artikler/chrome-76-fikser[...]

Honda-database manglet autentisering

En av Honda Motor sine Elastic Search-databaser manglet autentisering og var dermed tilgjengelig for alle i en kort periode. Databasen inneholdt mer enn 134 millioner rader med informasjon om MAC-adresser, interne IPer, operativsystemversjoner og mye mer. Sikkerhetsetterforskeren som oppdaget databasen tok direkte kontakt med selskapet for å informere dem om svakheten. Honda sier i en uttalelse at de nå har sjekket logger for databasen og ikke kan se tegn til at tredje-parter har fått lastet ned noe som helst. Ettersom databasen inneholdt informasjon om installerte sikkerhetsoppdateringer per maskin ville det vært mulig for angripere å målrettet angripe maskiner med kjente svakheter.
Referanser
https://rainbowtabl.es/2019/07/31/honda-motor[...]

AWDL-svakhet for Apple-enheter kan føre til informasjonslekkasje

En svakhet i Apple Wireless Direct link (AWDL) gjør det mulig å hente ut informasjon fra Apple-enheter som har Bluetooth aktivert. Dette er mulig fordi enhetene sender ut Bluetooth Low Energy (BLE) pakker som blant annet inneholder informasjon om Wi-Fi status, OS versjon, og buffer-tilgjengelighet. Når man deler noe via AirDrop på en iPhone blir en SHA256 hash av telefonnummer sendt til all enheter i nærheten. Det samme vil skje hvis man deler et Wi-Fi-passord via Bluetooth.

Svakheten gjør det også mulig for en angripere å maskere seg som bestemte enheter for så å spørre om Wi-Fi-passord til andre enheter i nærheten.
Anbefaling
Minimer bruk av Bluetooth.
Referanser
https://hexway.io/blog/apple-bleee/
https://www.zdnet.com/article/apples-awdl-pro[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>