Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 5 March 2020

2020.03.05 - Nyhetsbrev

Microsoft stenger mulighet for misbruk av subdomene-registrering i Azure. Apple lanserer flere endringer i regler for innhold i Apple Store.

Microsoft stenger mulighet for misbruk av subdomene-registrering i Azure

Microsoft har vært åpne for misbruk gjennom en svaket i sin Azure navnetjener-løsning over lengre tid. Ved å registrere en Azure-tjener i Azure DNS, har alle med en aktiv Azure-konto kunnet registrere underdomener på samtlige av Microsofts hoved-domener og deretter potensielt gjøre utstrakt HTTP og DNS videresending fra egne og andres tjenere.
Undersøkelser gjort av ansatte i sikkerhetsselskapet Vullnerability, viser at det er over 670 registreringer som utnytter svakheten. De rapporterer alt de finner til Microsoft, og Microsoft har svart med å stenge registrering på deres aktive domener.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2020/03/04/micr[...]

Apple lanserer flere endringer i regler for innhold i Apple Store

Apple har varslet at de nå åpner for målrettet reklame-eksponering gjennom apper i sine iOS økosystem. Samtidig har de varslet at de ønsker å rulle ut sin "Sign in with Apple" løsning som åpner for at brukere kan få en single sign-on løsning tilsvarende tjenesten flere andre aktører som Google og Facebook tilbyr.
De har også varslet strengere regime og regler for å slippe gjennom nye apper i Apple Store. Hensikten er å vaske vekk apper som ikke leverer det Apple kaller "unike opplevelser med høy kvalitet".
Referanser
https://www.theverge.com/2020/3/4/21165087/io[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>