Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 10 March 2020

2020.03.10 - Nyhetsbrev

Russer bak cybercrime-nettbutikk arrestert i USA. Statnett tar grep etter IT-hendelse hos europeiske ENTSO-E.

Russer bak cybercrime-nettbutikk arrestert i USA

En russisk statsborger som er beskyldt for å ha drevet nettstedet Deer.io har blitt arrestert på John F. Kennedy Airport 7. mars. Nettstedet har gjort det mulig for brukere å opprette egne nettbutikker for å selge kredittkortinfo og stjålne kontoer siden 2013. FBI mener nesten alle nettbutikkene på plattformen drev med ulovlig virksomhet.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/fbi-arrests-rus[...]

Statnett tar grep etter IT-hendelse hos europeiske ENTSO-E

Det har blitt avdekket cyberinnbrudd i de administrative IT-systemene til den europeiske samarbeidsorganisasjonen for systemansvarlige nettselskaper, ENTSO-E. Statnett, som er medlem i ENTSO-E, arbeider med å undersøke hendelsen og stanse eventuell spredning. Angrepet skal ikke ha berørt kritiske kontrollsystemer.
Referanser
https://www.cyberscoop.com/european-entso-bre[...]
https://www.entsoe.eu/news/2020/03/09/entso-e[...]
https://www.statnett.no/om-statnett/nyheter-o[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>