Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 19 March 2020

2020.03.19 - Nyhetsbrev

Trend Micro fikser to zero-day svakheter som kunne gi angripere mulighet til å eksekvere kode. Hong Kong gjør sporingsarmbånd obligatoriske for nyankomne.

Trend Micro fikser to zero-day svakheter som kunne gi angripere mulighet til å eksekvere kode.

Trend Micro patchet denne uken to sårbarheter i sine Apex One og OfficeScan XG enterprise sikkerhetsprodukter som kunne føre til at angripere fikk eksekvere kode på maskinen. Angriperen behøver å ha brukertilgang til den lokale maskinen før de kan utnytte svakheten. I tillegg har Trend Micro funnet 3 andre svakheter hvor to av disse kunne brukes til å utføre kommandoer og kjøre kode med admin privilegier.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/two-trend-micro[...]

Hong Kong gjør sporingsarmbånd obligatoriske for nyankomne

Alle som skal inn i Hong Kong må nå ta på seg et elektronisk armbånd som kobles opp mot en smarttelefon for å tilby stedssporende tjenester, slik at myndighetene kan være sikre på at nyankomne overholder karantenenekravene til COVID-19. Lokasjon skal visstnok ikke registreres, bare endring av lokasjon. Kina og Israel har gjort lignende tiltak. Det spesielle med denne saken er at det gjøres stikkprøver på folk i karantene ved å starte tilfeldige videoanrop, og det blir gitt bøter til de som bryter systemet.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2020/03/19/hong[...]
https://www.theregister.co.uk/2020/03/18/digi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>