Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 26 March 2020

2020.03.26 - Nyhetsbrev

Rekordhøy svindeltrafikk i Telenors mobilnett. Angripere bruker hjemmerutere til å videresende brukere til falske sider .

Rekordhøy svindeltrafikk

Kriminelle utnytter digitaliseringen av samfunnet til egen fordel, også i en pandemisituasjon som vi er i nå. Telenor har merket en økning av svindelforsøk fra uke 8 til uke 12. Det har blitt sperret tre ganger flere svindelanrop og elleve ganger flere spoofing-anrop.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/telenor-melder-o[...]

Angripere bruker hjemmerutere til å videresende brukere til falske sider

Angrepet begynner med at en uvedkommende tar kontroll over en hjemmeruter, muligens ved å gjette brukernavn og passord til en skytjeneste på ruteren, og endrer DNS-innstillingen. Dette lar angriperen sende brukeren til en falsk side i stedet for nettsiden brukeren spør etter og her bes han om å laste ned en skadelig fil forkledd som informasjonsapp for COVID-19. Denne filen laster ned og kjører en malware kalt Oski som har som mål å stjele sensitive data som innloggingsinformasjon.
Referanser
https://labs.bitdefender.com/2020/03/new-rout[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>