Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 27 March 2020

2020.03.27 - Nyhetsbrev

Hackergruppe har brukt hele fem 0-dagssvakheter i kampanje mot Nord-Korea. BadUSB-angrep brukt i reelt angrep mot amerikansk selskap.

Hackergruppe har brukt hele fem 0-dagssvakheter i kampanje mot Nord-Korea

Google avslører at en hackergruppe har brukt ikke mindre enn fem 0-dagssvakheter i en phishing- og spionasje-kampanje mot Nord-Korea i fjor. Kaspersky skal ha knyttet aktiviteten til en gruppe kjent som DarkHotel, som har vist interesser i Nord-Korea tidligere. Sør-Korea skal stå bak gruppen og operasjonen.
Referanser
https://www.wired.com/story/north-korea-hacki[...]
https://blog.google/technology/safety-securit[...]

BadUSB-angrep brukt i reelt angrep mot amerikansk selskap

Et amerikansk selskap opplevde en sjelden form for BadUSB-angrep. Selskapet mottok et brev i posten med et forfalsket gavekort fra BestBuy og en minnepenn som angivelig skulle inneholde en liste over varer de kunne benytte gavekortet på. Mottakeren var skeptisk til innholdet og ba om ekstern hjelp. Da USB-enheten ble plugget inn i en isolert maskin oppdaget de at den fungerte som et tastatur og emulerte diverse tastetrykk for å laste ned skadevare på enheten.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/rare-badusb-att[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>