Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 6 May 2020

2020.05.06 - Nyhetsbrev

Android oppdatering tetter 39 sikkerhetshull. Polske og sveitsiske myndigheter arresterer personer bak InfinityBlack. Amerikanske og britiske myndigheter melder økt interesse rundt firmaer som søker etter COVID-19 vaksine. Datainnbrudd i domeneleverandøren GoDaddy.

Datainnbrudd i domeneleverandøren GoDaddy

Verdens største domeneleverandøren GoDaddy bekrefter at de har hatt et datainnbrudd. Innbruddet siktet seg inn på brukerinformasjon til kunders webtjenester.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/daveywinder/2020[...]
https://threatpost.com/godaddy-hack-breaches-[...]

Polske og sveitsiske myndigheter arresterer personer bak InfinityBlack

Europol annonserte i går at flere bakmenn fra den kriminelle organisasjonen InfinityBlack ble arrestert i Sveits og Polen. De 5 mennene er siktet for å stjele og distribuere flere hundre millioner brukernavn og passord, samt salg av malware og svindelverktøy.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Amerikanske og britiske myndigheter melder økt interesse rundt firmaer som søker etter COVID-19 vaksine.

Amerikanske myndigheter melder at de observerer økt interesse og angreptrafikk mot organisasjoner som jobber med forskning på en COVID-19 vaksine.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2020/05/05/coro[...]

Android oppdatering tetter 39 sikkerhetshull

Google har tettet 39 sårbarheter i Android. Svakheten CVE-2020-0103 trekkes frem som spesielt kritisk, da den lar en potensiell angriper eksternt eksekvere kode gjennom f.eks misbruk av e-post, mms eller web.
Anbefaling
Oppdatert berørte systemer.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>