Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 18 May 2020

2020.05.18 - Nyhetsbrev

Målrettede angrep mot isolerte militære nett i Taiwan og Filippinene. Flere supercomputere i Europa benyttet til kryptovaluta mining. REvil ransomware gruppe presser advokatfirma i New York for 42 millioner dollar. NRK med artikkel om mobilkartlegging av militært personell.

Målrettede angrep mot isolerte militære nett i Taiwan og Filippinene

Trend Micro melder at hacker gruppen Tropic Trooper benytter seg av skadevaren USBferry for å replikere til USB enheter for å nå isolerte militære nettverk i Taiwan og Filippinene. Skadevaren vil kopiere sensitiv informasjon og karleggingsdata til USB enheten når den er på et isolert nettverk, for så å sende informasjonen tilbake til C&C når USB enheten kobles til en enhet med internet tilgang.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/hackers-target-[...]
https://documents.trendmicro.com/assets/Tech-[...]

Flere supercomputere i Europa benyttet til kryptovaluta mining

Det har blitt bekreftet at supercomputer clustere i England, Tyskland, Spania og Sveits har blitt kompromittert og har blitt brukt til å mine Monero. Angriperne har fått tak i SSH påloggingsinformasjon på samarbeidende universitet i Polen og Kina, og benyttet disse for å få tilgang til tjenerene.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/supercomputers-[...]
https://csirt.egi.eu/academic-data-centers-ab[...]

REvil ransomware gruppe presser advokatfirma i New York for 42 millioner dollar

Gruppen bak REvil ransomware presser advokatfirmaet Grubman Shire Meiselas & Sacks (GSMS) for 42 millioner dollar etter et angrep forrige uke. GSMS har mange kjendiser på kundelisten sin, og REvil gruppen truer med å slippe flere dokumenter til klientene som ble hentet ut da ransomware angrepet skjedde.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/ransomware-gang[...]

NRK med artikkel om mobilkartlegging av militært personell

NRK har utgitt en ny artikkel som omhandler kartlegging av mobiler, denne gangen om militært personell. Artikkelen viser at de kan kartlegge bevegelsene til norske offiserer og soldater, både i arbeidstid og på fritid. Noen av de som ble kartlagt har bl.a. tilgang til sensitive områder eller har inngående kunnskap om Forsvarets svakheter og styrker.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/xl/norske-offiserer-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>