Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 11 May 2020

2020.05.11 - Nyhetsbrev

Apper samler inn posisjonsdata som videreselges. Kripos advarer om målrettede utpressings-eposter med trusler om torpedo.

Apper samler inn posisjonsdata som videreselges.

NRK har en interessant artikkel om apper som samler inn detaljerte posisjonsdata til brukerne. Disse blir så solgt av diverse firmaer.

For å motvirke dette bør du kun bruke apper fra kjente leverandører, avinstaller apper du ikke bruker og ikke gi appene tilgang til posisjonen til mobilen uten at det er nødvendig. NRK har også laget en artikkel om hvordan man kan begrense deling av posisjonsdata på Android og iPhone.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/xl/avslort-av-mobile[...]
https://nrkbeta.no/2020/05/09/guide-slik-begr[...]

Kripos advarer om målrettede utpressings-eposter med trusler om torpedo.

Kripos advarer om at nye utpressings-eposter er skrevet på godt norsk og er personlig tilpasset. Kontakt politiet dersom du mottar denne typen trusler.
Referanser
https://e24.no/naeringsliv/i/LA7q2x/kripos-sk[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>