Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 15 May 2020

2020.05.15 - Nyhetsbrev

Zerodium slutter å ta imot Apple-svakheter, siden de har nok. Android spionvare uoppdaget i fire år på Google Play.

Zerodium slutter å ta imot Apple-svakheter

Zerodium, som driver med kjøpe og salg av svakheter for flere plattformer, sier at de midlertidig vil slutte å ta imot flere typer svakheter for iOS siden de nå har nok av dem. Spesifikt vil de slutte å ta imot svaheter som går på rettighetseskalering i iOS, fjerneksekvering i nettleseren Safari, og sandkasseutbrytningsverktøy.
Referanser
https://www.cyberscoop.com/ios-zero-day-zerod[...]

Android spionvare uoppdaget i fire år på Google Play

En nylig avdekket Android spionvare forkledd bl.a. som en kryptovalutta-lommebok samt en rekke andre tilsynelatende legitime apper, har ligget uoppdaget på Google Play i fire år. Skadevaren, kalt Mandrake, lot operatøren se alt som brukeren foretar seg på den infiserte enheten. Bitdefender opplyser at personene bak malwaren kommer fra Russia eller Kazakhstan.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2020/05/14/bitd[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>