Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 13 May 2020

2020.05.13 - Nyhetsbrev

Microsoft slipper 114 patcher, 13 av disse rangeres som kritiske. Twitter vil merke feilaktige meldinger omkring COVID-19. US-CERT har kommet med en oppdatering rundt nord-koreansk malware-aktivitet. Adobe patcher flere produkter, blant annet Acrobat og Reader.

Microsoft slipper 114 patcher, 13 av disse rangeres som kritiske

Natt til onsdag kom de de månedlige patchene fra Microsoft. Denne gang ble det sluppet 114 patcher på tvers av Microsofts produktportefølje. Sharepoint får utbedret flere alvorlige svakheter. Microsoft har så langt ikke sett at noen av svakhetene blir utnyttet i aktive angrep.
Referanser
https://www.catalog.update.microsoft.com/Sear[...]
https://threatpost.com/microsoft-111-bugs-may[...]
https://krebsonsecurity.com/2020/05/microsoft[...]

Twitter vil merke feilaktige meldinger omkring COVID-19

BBC skriver i dag i en artikkel at Twitter tar mål av seg til å merke bevisst feilinformasjon i tweets anngående COVID-19. Dette kan også ramme statsledere som bevisst feilinformerer.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-52632909

US-CERT har kommet med en oppdatering rundt nord-koreansk malware-aktivitet

USAs nasjonale CERT har sammen med FBI og Forsvarsdepartementet (DoD) sluppet en rapport som omtaler tre malware-analyser av skadevare brukt av Nord-koreanske myndigheter (kalt HIDDEN COBRA).
Referanser
https://www.us-cert.gov/northkorea

Adobe patcher flere produkter, blant annet Acrobat og Reader

Adobe har sluppet sikkerhetspatcher for flere av sine produkter. Det anbefales å oppdatere til siste versjoner.
Referanser
https://blogs.adobe.com/psirt/?p=1871

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>