Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 20 May 2020

2020.05.20 - Nyhetsbrev

Britisk flyselskap rammet av cyberangrep. Ny svakhet i Bluetooth kan eksponere milliarder av enheter for hacking. Etterspør mer informasjon om Smittestopp-app. Datatilsynet gir Bergen kommune bot på tre millioner for brudd på GDPR.

Britisk flyselskap rammet av cyberangrep

Det britiske flyselskapet EasyJet innrømmer å ha blitt utsatt for et sofistikert cyberangrep. Som et resultat har personlig informasjon for mer enn 9 millioner kunder kommet på avveie. Angriperne fikk også tilgang til kredittkortinformasjonen til et fåtall av kundene.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-52722626
https://www.digi.no/artikler/hackere-stjal-in[...]

Ny svakhet i Bluetooth kan eksponere milliarder av enheter for hacking

Det har blitt funnet en svakhet i Bluetooth-protokollen som potensielt kan tillate en angriper å forfalske en forbindelse og dermed gi seg ut for å være en aktør du stoler på. Svakheten påvirker alle enheter som ikke er oppdatert etter desember 2019 - potensielt milliarder av enheter, da Bluetooth brukes av mengder av IoT-enheter: biler, telefoner, nettbrett med mer.
Referanser
https://thehackernews.com/2020/05/hacking-blu[...]

Etterspør mer informasjon om Smittestopp-app

Datatilsynet skriver i dag at de ber Folkehelsetilsynet (FHI) om å redegjøre for flere forhold rundt Smittestopp-appen som ble lansert i april, blant annet om evalueringer de har gjort av nytteverdien av appen.
Referanser
https://www.datatilsynet.no/aktuelt/aktuelle-[...]

Datatilsynet gir Bergen kommune bot på tre millioner for brudd på GDPR

Tilsynet har sendt Bergen kommune et varsel om et overtredelsesgebyr på tre millioner kroner, siden personopplysninger i skolens kommunikasjonssystem mellom skole og hjem var ikke tilstrekkelig sikret i forhold til konfidensialitet og integritet.
Referanser
https://twitter.com/Datatilsynet/status/12630[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>