Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 28 May 2020

2020.05.28 - Nyhetsbrev

Ny sikkerhetsfunksjonalitet i siste versjon av Windows 10. Oppdatering fra Google om hacking sponset eller utført av nasjonalstater. Flere medlemmer av hackergruppen Fin7 har blitt arrestert. Apple gir ut sikkerhetsoppdateringer.

Ny sikkerhetsfunksjonalitet i siste versjon av Windows 10

Den nye versjonen av Windows 10 kommer med flere nye funksjoner og sikkerhetsforbedringer. Vi kan for eksempel nevne forbedret sandkasse, WiFi 6 og WPA3.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/all-the-securit[...]

Oppdatering fra Google om hacking sponset eller utført av nasjonalstater

På en gitt dag sporer Googles Threat Analysis Group (TAG) mer enn 270 målrettede eller regjeringsstøttede angrepsgrupper fra mer enn 50 land. Google tar for seg nye trender innenfor dette området som for eksempel Indiske firmaer som tilbyr hackere som en lett kan leie inn, samt nye informasjonsoperasjoner på sosiale medier.
Referanser
https://blog.google/threat-analysis-group/upd[...]

Flere medlemmer av hackergruppen Fin7 har blitt arrestert

Flere medlemmer av hackergruppen Fin7 har blitt arrestert, ifølge rettsdokumenter sluppet av FBI. Men dokumentene sier også at gruppen fortsatt er høyest aktiv og er en av de mest sofistikerte finansielt motiverte hackergruppene i dag. En av metodene Fin7 benytter seg av, er å opprette falske penetrasjons-testing firmaer for å skjule sporene sine. Den største angrepsvektoren er likevel phishing-eposter som installerer malware. Selv om flere arrestasjoner er foretatt, er gruppen fortsatt en stor trussel og holder seg høyst aktiv.
Referanser
https://www.vice.com/en_us/article/qj488m/fed[...]

Apple gir ut sikkerhetsoppdateringer

Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer for å adressere sårbarheter i flere produkter, blant annet MacOS, Safari og iCloud.

En ekstern angriper kan utnytte noen av disse sikkerhetsproblemene for å ta kontroll over et sårbart system.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer til siste sikkerhetsoppdatering.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>