Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 3 August 2020

2020.08.03 - Nyhetsbrev

Ondsinnede aktører hacket seg inn i flere nyhets-nettsteder for å plante falske nyhetsartikler. For aller første gang innfører EU sanksjoner mot cyber-angrep. Garmin har fått tak i dekrypteringsverktøy for å gjenopprette filer etter ransomwareangrep. Cisco har fikset alvorlige feil i Cisco DCNM og flere Cisco SD-WAN programvareprodukter.

Ondsinnede aktører hacket seg inn i flere nyhets-nettsteder for å plante falske nyhetsartikler

Ondsinnede aktører har hacket seg inn i øst-europeiske nyhetssider for å spre falske nyhetsartikler. Nyhetsartiklene fokuserte på å undergrave NATO og de amerikanske troppene i Polen og Baltikum. Aksjonen blir kalt Ghostwriter og har pågått siden 2017.
Referanser
https://www.wired.com/story/hackers-broke-int[...]

For aller første gang innfører EU sanksjoner mot cyber-angrep

Det ble i dag besluttet å innføre sanksjoner mot individer som var ansvarlige for eller involvert i forskjellige cyber-angrep. Dette inkluderer angrepene som ble utført mot OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons). Også personer som stod bak NotPetya og Wannacry-angrepene rammes. Personene og organisasjonene som rammes kommer fra Russland, Kina og Nord-Korea.

Sanksjonene medfører reiseforbud og frysing av eiendeler.
Referanser
https://www.consilium.europa.eu/en/press/pres[...]
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-[...]

Garmin har fått tak i dekrypteringsverktøy for å gjenopprette filer etter ransomwareangrep

Etter at Garmin ble utsatt for ransomwaren WastedLocker den 23. juli, gikk flere av deres tjenester ned. Bleepingcomputer skriver nå at Garmin har fått tak i verktøy for å dekryptere filene. De skriver at ransomwaren ikke har noen kjente svakheter, og spekulerer derfor i at Garmin må ha betalt angriperne for verktøyet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Cisco har fikset alvorlige feil i Cisco DCNM og flere Cisco SD-WAN programvareprodukter

Cisco har sluppet flere sikkerhetsoppdateringer for å adressere tre kritiske svakheter som gjør det mulig å kjøre vilkårlig kode eller omgå autentisering i Cisco Data Center Network Manager og flere Cisco SD-WAN programvareprodukter.
Anbefaling
Vi anbefaler å installere de nyeste sikkerhetsoppdateringene.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>