Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 7 August 2020

2020.08.07 - Nyhetsbrev

Zero-Click MacOS exploit bruker Microsoft office makroer. Intersport-angriperne er blant de mest sofistikerte på nett. Intel undersøker data lekkasje etter at 20GB med interne dokumenter ble lekket på nett. Trump gir ordre om å bannlyse bruken av TikTok i USA.

Intersports nettbutikk rammet av dataangrep

Intersport har blitt utsatt for et angrep rettet mot handelsplattformen Magento. Hackergruppen Magecart, som er en gruppe som spesialiserer seg på å stjele betalingskortinformasjon, står bak. Intersport bekrefter at kundeinformasjon fra den norske nettbutikken har blitt misbrukt, men har ikke kommentert på omfanget.
Referanser
https://e24.no/teknologi/i/MR4GaE/intersport-[...]
https://e24.no/naeringsliv/i/lApyaA/dataangre[...]

Zero-Click MacOS exploit bruker Microsoft office makroer.

En ny MacOS exploit chain tillater at angripere kan levere malware til MacOS brukere ved bruk av et Microsoft Office dokument med makroer. Angrepet unngår sikkerhetstiltakene til både Microsoft og Apple som skal beskytte MacOS brukere fra ondsinnede makroer. Makroen eksekveres automatisk når dokumentet åpnes og krever dermed ikke noe interaksjon fra brukeren for å starte. Apple ble opplyst om sårbarheten og har patchet den med MacOS versjon 10.15.3.
Referanser
https://threatpost.com/black-hat-zero-click-m[...]

Intel undersøker data lekkasje etter at 20GB med interne dokumenter ble lekket på nett.

Intel etterforsker en sikkerhetshendelse etter at 20GB med interne dokumenter merker "confidential" og "restricted secret" ble lastet opp til fildelingssiden MEGA. Dataene ble publisert av en Sveitsisk dataingeniør som fikk filene av en anonym hacker som angivelig skal ha hacket Intel tidligere i år. Dokumentene inneholdt dokumentasjon og spesifikasjoner for en mengde av Intel sine Chipset, datert tilbake til 2016.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/intel-investiga[...]

Trump gir ordre om å bannlyse bruken av TikTok i USA.

Trump har utlyst en ordre som vil tre i kraft om 45 dager. Ordren vil bannlyse alle transaksjoner mellom Amerikanske bedrifter og ByteDance. Dette vil tvinge Apple og Google til å fjerne TikTok fra sine applikasjons butikker. Trump vil bannlyse applikasjonen fordi den samler inn data og potensielt sender dette til kinesiske tjenermaskiner.
Referanser
https://www.npr.org/2020/08/06/900019185/trum[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>